2000 / U.F.F. Galllery

UFF Galéria 

Az itt bemutatott installációk mindegyike két részből áll, az egyik rész egy külön megszerkesztett” polc”, a másik rész a kép. A polcokon lévő egyszerű tárgyak, félgömbök, hengerek, tölcsérek, rendszeresen visszatérő formái festményeimnek is. Ezek a tárgyak a mindennapi jelentésükön túl rendkivül gazdag szimbolikájúak sokféle képpen értelmezhetőek. A nemes egyszerű formák megválasztott anyaguk által is (réz, plexi, gipsz,) irányítják a szemlélőt a minél mélyebb filozófikus értelmezés felé.

Az uralkodó színhatás tiszta, fekete és fehér.űLegtöbbet használt anyagok gipsz víz, viasz, közvetítő, és átformáló szerepe egyaránt nagy. A polcok alatt  két ízben tárgyak jelennek meg (gömbök, félgömbök, tovább méllytve a jelentésüket.

A polcokhoz kapcsolódva, általam ki kisérletezett számítógépes eljárással fotogram-szerű képek láthatók. A rajtuk megjelenő formák további leképzései a polcokon lévő tárgyaknak. Az így megjelenő egységek sajátos absztrakciós gondolkodási modulok.

Az egyszerű de mégis mély jelentéssel bíró tárgyakat, anyagokat, még tovább transzformálva, egy elvontabb kép jelenik meg a számítógépes grafikákon.

Vagyis a háromdimenziós tárgy fokozatosan tér át magasabb anyagtalanfilozófiai szintre. A forma leegyszerűsődik, a tárgy az anyag, megnemesedi, átalakul.

Pál Csaba

pal csaba /uff gallery /invitation cards / meghívó 2000

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pal csaba /uff gallery /invitation cards / meghívó 2000

pál csaba uff 100

pál csaba uff 101

pál csaba uff 102

pál csaba uff 103

pál csaba uff 104

pál csaba uff 105

Advertisements